Pieniny

Pieniny

Pieniny a szlovák-lengyel határnál van. Jellemző rá a bonyolult geológiai összetétel, ami miatt látványos szikla domborművek és mindenfajta formájú tornyok keletkeztek, amelyek a Dunajec szorossal együtt meghatározzák a vidék jellegét. Esztétikailag és magasságilag is kiemelkedő a lengyel területen a Három korona ( 982 m ), jellegzetes szikla dombormű.

Pieninyt 1967-ben nyilvánították nemzeti parkká, 2125 ha területen. Jelenleg a kiterjedése 3750 ha. A védett terület kiterjedése 22 444 ha. A Pieniny nemzeti park területén sok jelzett turistaút van. A legismertebb a Dunajec folyó mellet, Červený Kláštor-ból Lesnicába vezető túristaút.

   

 

Zamagurie

Az Északnyugati Spiš területén, a Spiš Magura hegység és a Dunajec folyó közötti területet hívjuk Zamagurie-nek. Ez a vidék természeti szépségéről és értékes történelmi emlékekről ismertA természeti szépségek közül kiemelkedik a Dunajec szoros, a történelmi emlékekből az ősrégi Červený Kláštor . Mindmáig nagy számban megmaradtak a népi építészeti emlékek, amelyek egyedülálló hangulatot kölcsönöznek ennek az elbűvölő vidéknek.   

 

Navigation
Novinky
Jun 15, 2014
Pozývame Vás na turisticko - recesistické podujatie Pieninský pochod dobrej nálady...
Apr 25, 2014
Pozývame Vás na otvorenie vodáckej sezóny a Dunajca v Pieninách a ďeň otvorených dverí Pieniny sport centrum ...
Adresa

Pieniny sport centrum

Červený Kláštor č.45

059 06 Slovakia

rezervácie:

rafting@rafting-pieniny.sk

Social
Facebook rafting   Youtube rafting  Google+ rafting  Tripadvisor rafting